Pohjanmaaksi

Yrityksen historiaa

Yrityksemme perustajajäsen Yrjö Hirsimäki sai herätteen jätteiden kierrätykseen jo 1980 -luvulla vieraillessaan setänsä luona Kanadassa.

Yritys

"Setä asui Sudburyn kaupungissa, jossa oli valtavat nikkelikaivokset. Kaupungin ympäristö oli lähes 30 kilometrin säteellä täysin kuollut. 50 vuotta aikaisemmin paikalla oli kasvanut suuri punapuumetsä. Silloin tajusin, millaista jälkeä saasteilla voi saada aikaan. Sen jälkeen oli helpompi siirtyä tekoihin. Kun ajattelee, miksi lajittelua lopulta tehdään, se motivoi tarpeeksi." Lakeuden Ympäristöhuolto perustettiin vuonna 1985 Sirpan-päivän kahvikutsuilla.

Olemme paikallinen puhtahasti pohojalaanen perheyritys, joka on erikoistunut nykyaikaiseen jätehuoltoon ja kierrätykseen. Kokemusta ympäristön huoltopalveluista on kertynyt jo 30 vuoden ajan.

Tavoitteenamme on saada teollisuuden ja liike-elämän jätemateriaali uudelleen käyttöön. Periaatteena onkin, että jätteen muodostumista yritetään ehkäistä ja kaikki jätemateriaali käytetään ensisijaisesti raaka-aineena ja toissijaisesti energiana. Kaikki keräämämme materiaali käydään läpi Ylistarossa Teräsmäentie 12:sta sijaitsevassa lajittelulaitoksessamme.

Lajittelun jälkeen jätemateriaaleista 58 % menee uudelleen käytettäväksi, 34 % energiatuotantoon, 7 % muuhun hyötykäyttöön ja kaatopaikalle vain 1 %.

Toimintamme täyttää vaatimukset laadunvarmistusstandardista SFS-EN ISO-9001:2008, ympäristönhallintastandardista SFS-EN ISO-14001:2004 ja työ- ja terveys ja turvallisuusstandardista OHSAS 18001:2007. Järjestelmässä on otettu huomioon myös palveluajojen laatustandardin SFS-EN ISO 9004-2 näkökohtia.

Toimipisteemme sijaitsevat Seinäjoella Kapernaumi-Roveksen teollisuusalueella ja Ylistaron Teräsmäessä. Teitä palvelemassa meillä on 25 ammattihenkilöä.

 

Lakeuden Ympäristöhuolto Oy:n arvot ovat:

ASIAKASLÄHTÖISYYS

Kaikki toiminta lähtee asiakkaan tarpeista, jotka kirjaamme ja joita seuraamme normaalissa kanssakäymisessä. Olemme joustavia ja pystymme toteuttamaan myös asiakkaiden erityistarpeita.

LUOTETTAVUUS

Toimialallamme on tärkeää palvelun säännöllisyys ja luotettavuus. Se, mitä lupaamme, pidetään - eikä myöskään luvata liikoja.

TEHOKKUUS

Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti yrityksiä ja laitoksia, jotka odottavat omalta toiminnaltaankin tehokkuutta. Pidämme huolen siitä, että palvelumme vastaa näitä odotuksia.

TULOKSELLISUUS

Voidaksemme kehittää palvelujamme ja investoida niihin, on toimintamme oltava tuloksellista. Tarjoamme asiakkaillemme palveluja, jotka parantavat heidän kilpailukykyään ja tuovat lisäarvoa ympäristöimagollaan.

SUUNNITELMALLISUUS

Vain toimimalla suunnitelmallisesti pystymme pitämään kiinni tavoitteistamme kohti parempaa laatua ja parempaa palvelua.