Pohjanmaaksi

Tietosuojattu Kierrätyspalvelu

Saferec logo

Kuulumme valtakunnalliseen Saferec -verkostoon. Saferec – menetelmällä (Safetyrecycling=turvakierrätys) tuhotaan luotettavasti yritysten ja laitosten tietoturvan kannalta arkaluontoinen materiaali.

Arkistojen ja asiakirjojen tietosuojattu Saferec-tuhouspalvelu on EU-direktiivit täyttävä kokonaisratkaisu, jossa tuhottava materiaali kuljetetaan ja tuhotaan yhtenäisessä tapahtumaketjussa. SafeRec- palvelut käsittävät niin paperisten kuin digitaalistenkin tallenteiden hävittämisen luotettavasti sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SER) tietosuojatun kierrätyksen. Toimitamme asiakkaalle lukitun tietosuoja-astian, johon tuhottava materiaali laitetaan. Suuremmille arkistoerille toimitamme lukittavan kontin.

Tietosuojattu kierrätys

Astia noudetaan sovitusti ja valvotusti, jokaisesta noudosta teemme oman tietoturvasitoumuksen. Kaikki Saferec – toiminnassa mukana olevat henkilöt ovat tehneet vaitiolositoumuksen. Noudettu tietosuojamateriaali tuhotaan silppuamalla, turvallisesti ja valvotusti. Käytössä on DIN 32757, turvaluokitus 3, salainen, ristiinsilppuava, turvallisuusvaatimukset täyttävä silppuri. Tuhotut arkistot päätyvät uusioraaka-aineeksi tai energiatuotantoon. SafeRec-palvelut varmistaa tietosuojan säilymisen ja ympäristöystävällisen toiminnan.

Tietokoneen kovalevy ei tyhjene formatoimalla. Kiintolevyn formatoinnin jälkeen tieto voidaan helposti palauttaa tiedonpalautusohjelmalla. Jos tietokone sisältää henkilötietoja, on niiden luovuttaminen koneen mukana lain perusteella rangaistava teko. (Henkilölaki 34 § ja EU-direktiivi 95/46/EY). Siksi tyhjäämme vielä käyttökelpoisen käytetyn tietokoneen kovalevyn Blancco Data Cleaner -ohjelmalla, joka täyttää mm. NATON suositukset tietojen hävittämisestä ylikirjoittamalla. Ellei tietokone sovellu uusiokäyttöön, sen kovalevy murskataan ja tietokoneen osat käytetään uudestaan. Saferec -menetelmällä tietokoneromu saadaan uusiokäyttöön lähes sataprosenttisesti.

Käyttämällä tietosuojattua Saferec kierrätyspalvelua varmistatte tietoturvan säilymisen sekä toimitte ympäristömyönteisesti. Noudettu materiaali, oli se sitten paperia tai tietokoneita, päätyy uusioraaka-aineeksi tai energiantuotantoon. Tällä on merkitystä esimerkiksi laatu- ja ympäristöjärjestelmien suhteen. Toimitamme tarvittaessa esim. vuosiraportin noudetuista materiaaleista sekä todistuksen tietosuojamateriaalin tuhouksesta.