Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Referenssit

Alavus Ikkunat Oy

Alavus Ikkunat Oy on tunnettu kotimainen ikkunavalmistaja. Yritys on perustettu vuonna 2003, mutta Alavuden Rantatöysässä on valmistettu puusepäntuotteita jo viime vuosisadan alusta lähtien. Alavuden sijaitsevassa tehtaassa valmistetaan noin 60 000 yksikköä ikkunoita ja noin 10 000 yksikkö ovia vuodessa. Tuotantotilaa Alavus Ikkunat Oy:llä on kaiken kaikkiaan 5400m² ja varastotilaa noin 800m². Yrityksen pääkonttori sijaitsee Alavuden Rantatöysässä. Myyntikonttorit löytyvät Tampereelta, Turusta ja Vantaalta, sekä Outlet-myymälä Alavudelta Tuurista. Nykyään Alavus Ikkunat Oy työllistää noin 100 henkilöä. Vuonna 2018 liikevaihto oli noin 17 milj. €.

 

Erno Hautamäki, Alavus Ikkunat Oy:

’’Yhteistyömme LY:n kanssa alkoi tarpeesta vähentää sekajätteen tuomia kuluja. Aloimme keräämään pahvit ja kirkkaat muovit talteen, joka pienensi huomattavasti sekajätteen määrää.’’

 

 

 

 

Helatukku Finland Oy

Helatukku Finland Oy on tukkukaupan korkealaatuisiin tuotteisiin ja maahantuontiin erikoistunut yritys Seinäjoelta. Yritys on perustettu vuonna 1982 ja se työllistää 30 henkilöä. Valikoimasta löytyy yli 2500 artikkelia innovatiivisia keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden sekä erikoispuusepän- ja huonekaluteollisuuden tuotteita kotien ja julkisten tilojen rakentamiseen, varusteluun ja valaisuun. Oman tuotevalmistuksen lisäksi Helatukku edustaa lukuisia kalustealan huippuvalmistajia ja -merkkejä.

 

Jarkko Perkiö, Helatukku Finland Oy: 

”Me ollaan kasvettu, ja siinä samassa talon jätehuollonkin on pitänyt pysyä tahdissa mukana. Lakeuden Ympäristöhuolto on pystynyt vastaamaan tähän oikein hyvin. Yhä suurempi määrä pakkausmateriaaleista ja tuotannossa syntyvästä jätteestä saadaan kierrätettyä eteenpäin. Myös uudet kierrätykseen ja lajitteluun liittyvät käytänteet ovat tehostaneet työskentelyä varastossa, jolloin aikaa jää enemmän itse logistiikkatyöhön.”

 

 

 

 

Korikorjaus Jii & Jii Oy

Korikorjaus Jii&Jii Oy on Seinäjoella ja Alavudella toimiva autokorjaamo ja -huoltopalveluja tarjoava yritys. Jii&Jii hoitaa mm. autojen vahinkotarkastukset, huollot, korikorjaukset, maalaukset, ilmastointihuollot ja tuulilasien vaihdot. Jii&Jii Oy:n Alavuden toimipisteellä on korjaamotilaa 1050m2 ja korjattavia autoja tiloihin mahtuu samanaikaisesti yhteensä 18 kappaletta. Seinäjoen toimipisteellä Jii&Jii Oy hoitaa autojen vahinkotarkastusta, tuulilasin vaihtoa ja korjausta, sekä pienempiä peltikorjauksia. Yritys työllistää kahdeksan henkilöä.

 

Jari Rintamäki, Korikorjaus Jii & Jii Oy:

''Alavuden uusien toimitilojen suunnittelussa yksi merkittävä tekijä on ollut jätteiden lajittelu ja keräysastioiden sijoittelu. Paitsi ympäristöasioiden kannalta, niin myös työtehokkuuden ja turvallisuuden kannalta pidämme tärkeänä sitä, että nurkkiin ja työpisteisiin ei ala kerääntymään ylimääräistä tavaraa. Lakeuden Ympäristöhuolto on ollut suunnitteluprojektissa alusta alkaen mukana. Mielestämme yhteistyö on sujunut oikein hyvin ja olemme päässeet tavoitteisiimme. Autokorjaamon toiminnasta syntyy monenlaista jätettä ja on ollut mukava huomata, että lajittelun myötä sekajätteeseen menevä jätemäärä on pienentynyt huomattavasti.'' 

 

 

 

Ab Pihlacon Oy

Ab Pihlacon Oy on rakennusliike, joka saneeraa vanhoja rakennuksia ja toteuttaa uudisrakentamista. Yritys on erikoistunut vanhoihin haasteellisiin rakennuskohteisiin. Pihlacon on vastannut esimerkiksi Hotelli-Ravintola Alman ja Kalevan navetan saneerauksista Seinäjoella. Pihlacon toimii Pohjanmaan ja Etelä-pohjanmaan alueilla ja työllistää noin 5-10 ihmistä.  

 

Petri Pihlajaniemi, Ab Pihlacon Oy: 

‘’Olemme tehneet Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa yhteistyötä jo yli 10 vuotta. Yhteistyö on sujunut hyvin ja kaikki asiat on tehty aina niin kuin ollaan sovittu.’’ 

 

 

 

Seinäjoen Rengaskeskus Oy

Seinäjoen Rengaskeskus Oy on vuonna 1989 perustettu perheyritys, jonka pääasiallinen toimiala on renkaiden ja vanteiden myynti ja asennus. Seinäjoen rengaskeskus tarjoaa niin kuluttuja-asiakkaille, kun yrityksillekin laajan valikoiman merkkituotteita ja joustavan ja hyvän palvelun sekä viihtyisät odotustilat ja siistit asennustilat.

 

Timo Lintala, Seinäjoen Rengaskeskus Oy:

’’Jätehuoltoyhteistyö Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa on toimivaa molempiin suuntiin olevaa ja koko ajan kehittyvää. Hyvän keskusteluyhteyden ansiosta meille on tullut tietoon uusia kierrätyskohteita, joita voimme kerätä normaalin työmme ohessa ja meille tulevista tarvikkeista. ’’

 

 

 

 

 

Seinäjoen Seurakunta

’’Lakeuden Ympäristöhuolto Oy on ollut sopimuskumppani Seinäjoen seurakunnan hautausmaiden jätemateriaalin vastaanottajana jo 20 vuoden ajan. Seurakunnalle on tärkeää, että hautausmaalta toimitettava jäte kierrätetään mahdollisimman tarkkaan ja ympäristöystävällisesti. Seinäjoen seurakunnalla on ollut kirkon ympäristödiplomi vuodesta 2009 lähtien ja huomioimme diplomin vaatimukset kaikessa toiminnassamme.

 

Esko Karttunen, Seinäjoen Seurakunta: 

Yhteistyö Lakeuden Ympäristöhuollon kanssa on ollut rakentavaa ja hautaustoimen jätehuoltoa on pystytty kehittämään yhdessä.’’ 

 

Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy, part of Oilon Group Oy

Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi pien-, rivitalo- ja kerrostalokohteisiin soveltuvia maalämpöpumppuja Suomessa koko maan kattavan jälleenmyyntiverkostonsa kautta sekä toimii useammassa maassa jälleenmyyjiensä kautta. Oilon ja Lämpöässä maalämpöpumput valmistetaan Lapualla sijaitsevassa tehtaassa, josta toimitukset lähtevät kotimaahan ja vientiin. 

 

Jorma Saksi, Suomen Lämpöpumpputekniikka Oy: 

’’Jätehuolto on aloitettu pienestä ja vähän kerrallaan ollaan laajennettu lajittelua yhdessä LY:n kanssa. Nykyisin lajittelemme erikseen pahvin, kiristekalvon, puun, energiajakeen ja arkistomateriaalit. Koska valmistamme ympäristöystävällisiä tuotteita, meille on tärkeää, että ympäristö otetaan huomioon koko tuotantoprosessissa. Lajittelun myötä meiltä ei synny kaatopaikkajätettä enää juuri lainkaan.

 

Täytyy sanoa, että LY:n asiakaspalveluhenkilöstö on motivoitunutta ja ottaa kaikki pienetkin ongelmat vakavasti. Aina kun ollaan jotakin kyselty, niin kovasti on autettu. Myös kuljetuspuolen henkilöiden kanssa asioiminen on miellyttävää, kun oma-aloitteisesti ottavat yhteyttä, jos jokin tyhjennyskohde on epäselvä, eivätkä vain häivy tyhjin käsin paikalta.’’ 

 

 

 

 

 

TS Silva Oy/Palax

TS Silva Oy:n Palax-tuotemerkki on maailmanlaajuisesti tunnettu klapiammattilaisten keskuudessa: Palax-koneita myydään yli 30 maahan, ja 60 vuoden aikana maailmalle on valmistettu yli 60 000 klapikonetta. Palax tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman pyörösahaterä- ja ketjusahaklapikoneita lisävarusteineen. Koneita on saatavilla niin traktori-, sähkö- kuin polttomoottorikäyttöisinä sekä myös yhdistelmämalleina. Koko valmistusketju suunnittelusta toteutukseen tapahtuu TS Silva Oy:n omasta toimesta tuotantotiloissa Seinäjoen Ylistarossa. Vanhalta nimeltään Ylistaron Terästakomo Oy:n toimipiste työllistää noin 60 henkilöä ja on osa kotimaista Terra Patris -monialakonsernia.

 

Visa Viertola, TS Silva Oy/Palax:

''Yhteistyö LY:n kanssa on ollut sujuvaa. Koitamme jatkuvasti löytää yhdessä ratkaisuja, jotta saisimme syntyvästä jätteestä eroteltua hyödyllisiä materiaaleja ja näin säästöä jätehuoltokustannuksiin. Olemmekin esimerkiksi alkaneet keräämään erikseen kirkkaat LDPE muovikalvot, jotka säkitettynä laitamme pahvipuristimeen ja näin erilliskerättynä ne alentavat jätehuoltokustannuksiamme.'' 

 

 

 

 

U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr (UFF)

U-landshjälp från Folk till Folk i Finland sr (UFF) on suomalainen yleishyödyllinen säätiö, joka toimii ilmaston ja globaalikehityksen hyväksi. UFF:n toimintaan kuuluu kotimaan ympäristöpalvelu, globaalikehitystyön tukeminen Afrikassa ja Aasiassa sekä ympäristö- ja globaalikehityksestä viestiminen. Säätiön palveluksessa työskentelee Suomessa lähes 300 myynnin, tuotannon, logistiikan, hallinnon sekä viestinnän ja globaalikehitystyön ammattilaista.

 

UFF:lle lahjoitetut tekstiilit lajitellaan tarkkaan mahdollisimman korkean uudelleenkäyttöasteen saavuttamiseksi. Vuonna 2018 lahjoituksille saavutettiin 96,5 % uudelleenkäyttöaste. Vaatekeräyspalvelun tavoitteena on lahjoitusten uudelleenkäyttöön ohjaaminen vähittäis- ja tukkumyynnin kautta. Säätiö kerää varoja kehitysyhteistyöhön sekä keräyspalvelun ylläpitoon vaatemyynnillä.

 

Jari Töyrynen, UFF: 

’’Olemme olleet yhteistyössä LY:n kanssa maaliskuusta 2013. Ensimmäisen vuoden vaatekeräysmäärät olivat jo lupaavat 94 tonnia ja siitä lähtien ne ovat vain kasvaneet; vuonna 2019 määrä oli jo lähes 323 tonnia vuositasolla. Näiden kuuden vuoden aikana on saatu talteen kaikkiaan 1 503 tonnia vaatetta. Yhteistyö LY:n kanssa on ollut helppoa ja toivottavasti tulee jatkumaan vielä pitkään.’’ 

Arvojamme

ovat asiakaslähtöisyys, luotettavuus, tehokkuus, tuloksellisuus ja suunnitelmallisuus.  Meille on ensisijaisen tärkeää, että arvomme ilmenevät jokaisessa asiakaskokemuksessa. 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito